Ön itt jár: FőoldalKAZÁNOKVegyestüzelésű kazán

Vegyestüzelésű kazán


Vegyestüzelésű kazán

Vegyestüzelésű kazánok

A vegyestüzelésű kazánok mindig is fontos szereplői voltak a fűtéstechnikai piacnak, de a gázárak emelkedésével és az új, komfortos, felhasználóbarát szabályozási lehetőségek megjelenésével népszerűségük még nagyobb lett.
A vegyestüzelésű kazánok működési elve egyszerű: a tűztérben lévő fűtőanyag elégetése hőenergiát szabadít fel, ez a hő felfűti a tűztérrel érintkező víztérben lévő fűtővizet, melyet a fűtési rendszer (radiátor, padlófűtés, stb.) üzemeltetésére használunk. A biztonságos és gazdaságos üzemeltetéshez sok dolgot kell szem előtt tartani. Fontos – többek között – a megfelelő tüzelőanyag használata, a fűtési rendszer átgondolt kialakítása, a szükséges biztonsági és kényelmi funkciókat ellátó szerelvények alkalmazása és még számos dolog.

Biztonsági szelep

Biztonsági szelep
Zárt fűtési rendszer esetén biztosítani kell, hogy a vegyestüzelésű kazánok vízterében a nyomás ne haladjon meg egy bizonyos általunk meghatározott értéket. Ezért kell felszerelni biztonsági szelepet. Az ún. lefúvatási érték gyárilag beállított. Ez az a nyomás, ami felett a biztonsági szelep kinyit és elvezeti a károsan magas nyomást. Vegyestüzelésű kazánok esetén általában 1,5-2 bar közötti értéket használunk. Kialakítása szinte kizárólag rugós, míg régebben egyeduralkodó volt a súlyterhelésű biztonsági szelep. Beépítésekor ügyelni kell arra, hogy esetleges lefújásakor ne okozhasson égési sérülést.

Biztonsági hőcserélő

Zárt fűtési rendszernél, ha a kazánban nincs beépített biztonsági hűtőkör, mindenképpen szükséges a biztonsági hőcserélő alkalmazása.
A biztonsági hőcserélőt a vegyestüzelésű kazánok előremenő ágába kell beépíteni. A hőcserélőre csatlakoztatjuk a hálózati hideg vizet. A hidegvíz bejövő ágba egy termosztatikus elfolyó szelepet szerelünk, az elmenő ágat pedig bekötjük a csatornába.
Fűtési üzemzavar esetén (pl. szivattyú leállás áramkimaradáskor) a fűtővíz hőmérséklete a beállított érték fölé emelkedhet. Ha az előremenő fűtővíz hőmérséklete meghaladja a biztonságos értéket a termosztatikus elfolyó szelep kinyit és a beáramló hidegvíz egy csőkígyón keresztül lehűti a fűtővizet, majd a csatornába távozik, a kazánba pedig a már lehűlt víz fog visszatérni.
Nagyon fontos szempont a biztonsági hőcserélő mérete. A gyártók megadják, hogy milyen kazán-teljesítményig alkalmazható az adott hőcserélő. Ezt szigorúan be kell tartani, hiszen ha kis hőcserélőt választunk, az nem képes a kellő mértékig visszahűteni a vegyes tüzelésű kazán előremenő vizét.

Biztonsági hűtőkör


A vegyes tüzelésű kazánok bizonyos típusainál a kazán része a beépített biztonsági hűtőkör. Ennek a feladata és a működési elve teljesen hasonló, mint az előbbi biztonsági hőcserélőé.
A különbség annyi, hogy ebben az esetben a termosztatikus elfolyó szelep a hálózati hidegvíz elmenő ágába kerül, biztosítva ezzel, hogy a hőcserélőben folyamatosan víz legyen, az érzékelő helye pedig a kazánon kerül kialakításra.

Termosztatikus elfolyó szelep

Termosztatikus elfolyó szelep
A termikus elfolyó szelep segítségével működik az előzőekben bemutatott biztonsági hőcserélő, vagy biztonsági hűtőkör, mégpedig úgy, hogy a szelep a kazánvíz túlhevülésekor nyit. A szerelvény egy rugóterhelésű szelepből és egy csőmembrános hőmérsékletérzékelőből áll. Amint a kazánvíz hőmérséklete eléri a 95C°-ot, a csőmembrán által kifejtett erő legyőzi a rugóerőt és kinyitja a szelepet. A hálózati hidegvíz beáramlik a hőcserélőbe, lehűti a vegyes tüzelésű kazán előremenő vizét és így megvédi a kazánt a túlhevüléstől.

Huzatszabályzó

Huzatszabályzó A huzatszabályzó az oxigénellátást szabályozza a kazánba jutó levegő mennyiségének változtatásával. Működése során nyitja, vagy zárja a kazánok égésterének szellőztető nyílását az áramló hőhordozó közeg hőmérsékletének megfelelően. Szabályozni tudja az égési folyamat intenzitását és ezzel az előállított előremenő fűtővíz hőmérsékletét.
Azt azonban feltétlenül vegyük figyelembe, hogy a vegyes tüzelésű kazánok akkor működnek ideálisan, ha az előállított víz hőmérséklete 80-90C° között van. Ha mesterségesen rontjuk az égés minőségét azzal, hogy csökkentjük a betáplált oxigén mennyiségét, az jelentős hatásfok csökkenést okoz. A huzatszabályzó feladata alapvetően nem az előremenő víz hőmérsékletének szabályozása, hanem az, hogy a magas hőmérsékletű működést időben elnyújtsa és egyenletessé tegye.

Vegyes tüzelésű kazánok beépítése

Vegyestüzelésű kazán
A vegyes tüzelésű kazán a fűtési rendszer része és minden fűtési rendszernek meg kell felelnie az alábbi követelményeknek:
- garantálja az élet és vagyon biztonságot – szükséges biztonsági elemek alkalmazásával
- üzemképesség fenntartása (fagyveszély elkerülése, gondatlan beavatkozás kizárása, stb.)
- energiatakarékos, komfortos működés

Huzatszabályzó

Vegyestüzelésű kazánok levegőellátása, égéstermék elvezetése


A vegyestüzelésű kazánban végbemenő égési folyamathoz a levegőben lévő oxigénre van szükség, ezért biztosítani kell a megfelelő mennyiségű levegő bejutását a tűztérbe, valamint a keletkező égéstermék eltávozását. Ezt a feladatot a kéményben létrejövő huzat végzi el. A vegyes tüzelésű kazánok elhelyezése csak az égéshez szükséges megfelelő mennyiségű levegőt biztosító helyiségben lehetséges.

Vegyestüzelésű kazánok levegőellátása, égéstermék elvezetése


A gyártók megadják a különféle kazánok huzatigényét. Ez alapvetően a kémény magasságától és az égéstermék valamint a külső levegő hőmérséklete közötti különbségtől függ. Tehát a jól méretezett, megfelelő magasságú kémény – a méretezésben kérje szakember segítségét – garantálja a jó légellátást és a füstgáz távozását. A kémény átmérője nem lehet kisebb a kazán-kimenetnél, továbbá az áramlás irányába nem szűkülhet. Nem lehet túlméretezett sem, nehogy csökkentse a kazán hatékonyságát vagy zavarja a tüzelési folyamatot (szaggassa a lángot). Túlzott szívóerő esetén telepíteni kell a kazán és a kémény közötti füstcsatorna részbe fojtószelepet (szívásfojtót).

Vegyestüzelésű kazánok alkalmazása nyitott vagy zárt fűtési rendszerben


A fűtési rendszerben lévő víz hőmérséklete széles határok között változhat. A téli fűtési szezon kellős közepén akár 90C° is lehet, míg az átmeneti időszakban csak 30-40C°, sőt a napi változás is jelentős. A víz – ahogy azt fizikából megtanulhattuk – hő hatására tágul, térfogata megnő. Ezt a térfogat növekedést veszi fel a megfelelően méretezett tágulási tartály, amit minden fűtési rendszerbe kötelező beépíteni.
Nyitott rendszerben bármely vegyestüzelésű kazán alkalmazható, zárt rendszerben csak az, amely megfelel az MSZ EN 303-5:2000 számú szabvány feltételeinek és ezt a kazán gyártó megfelelő tanúsítvánnyal igazolja.

(folytatás a következő oldalon...)

Vegyestüzelésű kazánok alkalmazása nyitott vagy zárt fűtési rendszerben


(...folytatása az előző oldalnak)

A nyitott rendszer vitathatatlan előnye az, hogy mivel a fűtési rendszerben és a vegyestüzelésű kazánban lévő víz szabadon tágulhat, kevesebb biztonsági berendezést kell alkalmaznunk. Hátránya viszont, hogy a rendszerbe folyamatosan levegő tud bejutni. Ez jelentős korróziós veszéllyel jár és a beépített elemek egyéb módon is károsodhatnak (pl.: szivattyú kavitáció). Hőcserélő beépítésével ezt a hátrányt kiküszöbölhetjük. Ebben az esetben az ún. primer oldalon lesz a nyitott rendszerű vegyestüzelésű kazán, míg a másik ún. szekunder oldalon – hidraulikailag teljesen leválasztva – a zárt fűtési rendszer.

Tüzelőanyagok


A vegyestüzelésű kazánok óriási előnye, hogy számos, különféle tüzelőanyaggal üzemeltethetők viszonylag jó hatásfokon. Ez a tulajdonság segítheti a felhasználót abban, hogy a vegyestüzelésű kazán használatával részben vagy egészen leváljon a gázfűtésű energiahálózatról. De lássuk, milyen fűtőanyaggal lehet és milyen fűtőanyaggal érdemes működtetni a vegyestüzelésű kazánt?

(A tüzelőanyagok részletesi jellemzőit a következő oldalakon találja...)

SzénTüzifaPapírSzerves hulladék

Szén

Szén
Magas fűtőértékű, jó minőségű energiaforrás. A gyakorlatban a legtöbbször a fekete ill. barna szenet használják, bár a jelentősége már nem olyan nagy mint régen.
Általában a fatüzelés mellett kiegészítő fűtőanyagként alkalmazzák. Az égéshez magas hőmérsékletet kell biztosítani és viszonylag sok salakanyagot termel.

Fa

Tüzifa
A vegyestüzelésű kazánok leggyakrabban használt tüzelőanyaga. Hazánkban általában akácot, tölgyet, bükköt, fenyőt használnak. Fűtőértékük között, fajtától függően van eltérés, de a fűtőértéket döntően a nedvességtartalom befolyásolja. A vegyestüzelésű kazán az általunk elvárt hatékonyságon csak akkor fog működni, ha száraz fával üzemeltetjük. A „száraz” fa persze relatív fogalom. Ebben az összefüggésben akkor nevezzük száraznak a fát, ha a nedvességtartalma 12-20% között van. Nedves fa elégetése esetén, ugyanis a felszabaduló energia jelentős hányada a fában lévő víz elpárologtatására fordítódik – a vízgőz pedig a vegyestüzelésű kazán kéményén keresztül hasznosítás nélkül távozik az egyéb égéstermékekkel együtt, komoly hatásfok csökkenést okozva.

Papír

Papír
Fűtőértéke hozzávetőlegesen megegyezik a száraz fa fűtőértékével. Ebből arra következtethetünk, hogy papírral éppen olyan gazdaságos fűteni, mint fával, de ez sajnos nem így van. Egyrészt a papír égése lényegesen gyorsabb, intenzívebben adja le a hőt (épp e tulajdonsága miatt használhatjuk begyújtáskor) mint a fa. Másrészt egy átlagos háztartásban közel sem keletkezik annyi papírhulladék, hogy azzal folyamatosan biztosítani tudjuk az otthon melegét.

Műanyag tartalmú hulladék

Műanyag tartalmú hulladék
A különböző műanyagok fűtőértéke meglehetősen magas, de a vegyestüzelésű kazánok fűtőanyagaként használni mégis TILOS. Az égés során keletkező füstgáz szennyezőanyag tartalma rendkívül jelentős lehet. Hőmérséklete olyan nagy, hogy képes meggyújtani a kéményben természetes módon lerakódott kormot – kéménytüzet okozva. A salakanyag magas hőmérsékleten jellemzően folyékony, így lehűlése során nehezen eltávolítható, szurokszerű bevonatot képezhet a vegyestüzelésű kazánok égésterének belső felületén. Ha ilyen típusú tüzelőanyag alkalmazására vezethető vissza a vegyestüzelésű kazán meghibásodása, esetleg használhatatlanná válása, ezt egyik gyártó sem tekinti garanciális problémának.

Szerves hulladék

Szerves hulladék
A vegyes tüzelésű kazánt általában családi házban, kertes házban használják, ezért úgy van kialakítva, hogy az ingatlan körül keletkező szerves hulladékok (ágak, gallyak, levelek, stb.) természetesen mehetnek a fűtőanyagok közé. Jellemzően vidéken az egyéb növényi szerves hulladék (kukoricaszár, napraforgószár, szalma, stb.) is használható. Ezek fűtőértéke jó és – visszautalva a fa használatára – alkalmazásuk annál gazdaságosabb, minél szárazabb az anyag.

Puffertartály


A vegyestüzelésű kazánok működése akkor a leghatékonyabb, hatásfokuk akkor a legmagasabb, ha teljes terhelésen üzemelnek, azaz – egyszerűen fogalmazva – „jól meg kell pakolni” a kazánt és úgy szabályozni, hogy az ideális 80-90°C hőmérsékletű vizet állítsa elő addig, amíg a tüzelő anyagot el nem égeti teljesen. Az így megtermelt meleg vizet természetesen nem engedhetjük be a fűtési rendszerünkbe, hiszen ott biztos, hogy alacsonyabb hőmérsékletre van szükség, hanem a puffertartályt fűtjük fel.
A puffertartály alkalmazása lényegesen magasabb komfort szintet eredményez. Elég naponta, vagy kétnaponta egyszer begyújtani a kazánt anélkül, hogy folyamatosan figyelnénk a működését.
A puffertartály alkalmazása nagyban meghosszabbítja a kazánok élettartamát.


Vegyestüzelésű kazán - Akció -
Fatüzelésű kazán - Öntöttvas kazán - Eladó vegyestüzelésű kazánok ár garanciával.
Minőségi kazánok, akciós árak. Országos házhoz szállítás. - Kazán Kereső online áruház

Kazán Kereső


Gyártók:

Termékek szűkítése:
Típus
Teljesítmény
Ár
Gyártó
1-50, összesen 81 db
Totya S-27 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
31
152 400 Ft helyett
144 780 Ft
(Nettó ár: 114 000 Ft)
Totya S-27 vegyestüzelésű kazán. S-27 névleges teljesítmény: 31 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya S-27 A vegyestüzelésű kazán nagy ajtós
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
31
166 691 Ft helyett
158 356 Ft
(Nettó ár: 124 690 Ft)
Totya S-27 A vegyestüzelésű kazán. S-27 A névleges teljesítmény: 31 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya S-20 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
20
128 270 Ft
(Nettó ár: 101 000 Ft)
Totya S-20 vegyestüzelésű kazán. S-20 névleges teljesítmény: 20 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DTS  29 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
32
165 354 Ft
(Nettó ár: 130 200 Ft)
Totya DTS 29 vegyestüzelésű kazán. DTS 29 névleges teljesítmény: 32 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DT 32 A vegyestüzelésű kazán nagy ajtós
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
43
192 167 Ft helyett
182 559 Ft
(Nettó ár: 143 747 Ft)
Totya DT 32 A vegyestüzelésű kazán. DT 32 névleges teljesítmény: 43 kW. Tartozékok: kazán rostélyok (víz + öntvény), hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya S 35 A vegyestüzelésű kazán nagy ajtós
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
42
181 864 Ft
(Nettó ár: 143 200 Ft)
Totya S 35 A vegyestüzelésű kazán. S 35 A névleges teljesítmény: 42 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya S 35 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
42
175 514 Ft
(Nettó ár: 138 200 Ft)
Totya S 35 vegyestüzelésű kazán. S 35 névleges teljesítmény: 42 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Hajdu HVK-30 vegyestüzelésű kazán
Hajdu
Vegyestüzelésű kazán
30
234 224 Ft helyett
222 513 Ft
(Nettó ár: 175 207 Ft)
Hajdu HVK-30 vegyestüzelésű kazán. A Hajdu HVK vegyestüzelésű kazánok felépítésüknek és kivitelüknek köszönhetően egyszerűen illeszthetőek be a fűtési rendszerbe. A HVK-30 vegyestüzelésű kazán beépített termikus hőcserélővel rendelkezik.
Totya DT 32 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
43
185 368 Ft helyett
176 100 Ft
(Nettó ár: 138 661 Ft)
Totya DT 32 vegyestüzelésű kazán DT 32 névleges teljesítmény: 43 kW. Tartozékok: kazán rostélyok (víz + öntvény), hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DTS-38 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
45
195 834 Ft
(Nettó ár: 154 200 Ft)
Totya DTS 38 vegyestüzelésű kazán. DTS 38 névleges teljesítmény: 45 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DTS-39 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
47
195 834 Ft
(Nettó ár: 154 200 Ft)
Totya DTS 39 vegyestüzelésű kazán. DTS 39 névleges teljesítmény: 47 kW. Tartozékok: kazán rostélyok (víz + öntvény), hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Hajdu HVK-40 vegyestüzelésű kazán
Hajdu
Vegyestüzelésű kazán
40
252 841 Ft helyett
240 199 Ft
(Nettó ár: 189 133 Ft)
Hajdu HVK-40 vegyestüzelésű kazán. A Hajdu HVK vegyestüzelésű kazánok felépítésüknek és kivitelüknek köszönhetően egyszerűen illeszthetőek be a fűtési rendszerbe. A HVK-40 vegyestüzelésű kazán beépített termikus hőcserélővel rendelkezik.
Totya S-45 A vegyestüzelésű kazán nagy ajtós
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
52
203 454 Ft
(Nettó ár: 160 200 Ft)
Totya S 45 A vegyestüzelésű kazán, nagy ajtós. S 45 A névleges teljesítmény: 52 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DT-42 A vegyestüzelésű kazán nagy ajtós
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
53
203 454 Ft
(Nettó ár: 160 200 Ft)
Totya DT 42 A vegyestüzelésű kazán, nagy ajtós. Névleges teljesítmény: 53 kW. Tartozékok: kazán rostélyok (víz + öntvény), hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya S-45 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
52
197 104 Ft
(Nettó ár: 155 200 Ft)
Totya S 45 vegyestüzelésű kazán. S 45 névleges teljesítmény: 52 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DTS-49 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
57
209 804 Ft
(Nettó ár: 165 200 Ft)
Totya DTS 49 vegyestüzelésű kazán. DTS 49 névleges teljesítmény: 57 kW. Tartozékok: kazán rostélyok (víz + öntvény), hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DTS-48 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
55
209 804 Ft
(Nettó ár: 165 200 Ft)
Totya DTS 48 vegyestüzelésű kazán. DTS 48 névleges teljesítmény: 55 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
Totya DT-42 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
53
197 104 Ft
(Nettó ár: 155 200 Ft)
Totya DT 42 vegyestüzelésű kazán. DT 42 névleges teljesítmény: 53 kW. Tartozékok: kazán rostélyok (víz + öntvény), hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Automata huzatszabályzó külön rendelhető. Totya kazánok.
SIME Solida 5 vegyestüzelésű öntvény kazán, 25.6kW.  5tagos
Solida
Vegyestüzelésű kazán
25.6
247 650 Ft
(Nettó ár: 195 000 Ft)
SIME Solida 5 vegyestüzelésű kazán 5 tagos Teljesítmény: 25.6kW., szürke színű, huzatszabályzó. Solida kazánok.
Celsius P V-25 vegyestüzelésű kazán 24 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
24
Celsius P V-25 vegyestüzelésű kazán. Névleges teljesítmény: 24 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
Totya Lignoterm DTS 80 vegyestüzelésű kazán
Totya kazán
Vegyestüzelésű kazán
80
Totya Lignoterm DTS 80 vegyestüzelésű kazán. DTS 80 névleges teljesítmény: 80 kW. Tartozékok: kazán rostélyok, hőmérő óra, külső burkolat szigeteléssel, kezelési utasítás. Totya kazánok.
Celsius CBE 35/55 bálaégető kazán
Celsius
Fatüzelésű kazán
55
Celsius CBE 35/55 bálaégető kazán. CBE 35/55 névleges teljesítmény: 35-55 kW. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
Beretta RBS 15 vegyestüzelésű öntvény kazán 3 tagos
Berella
Vegyestüzelésű kazán
15
165 100 Ft
(Nettó ár: 130 000 Ft)
Beretta RBS 15 vegyestüzelésű öntvény kazán 3 tagos névleges teljesítmény:15kW
Celsius P V-30 vegyestüzelésű kazán nagy ajtós 27 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
27
Celsius P V-30 vegyestüzelésű kazán. névleges teljesítmény: 27 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
SIME Solida 6 vegyestüzelésű öntvény kazán, 30.2kW.  6tagos
Solida
Vegyestüzelésű kazán
30.2
269 240 Ft
(Nettó ár: 212 000 Ft)
SIME Solida 6 vegyestüzelésű kazán 6 tagos Teljesítmény: 30.2kW., szürke színű, huzatszabályzó. Solida kazánok.
Celsius P V-40 vegyestüzelésű kazán 37 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
37
Celsius P V-40 vegyestüzelésű kazán. Névleges teljesítmény: 37 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
Celsius P V-25 látvány vegyestüzelésű kazán 24 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
24
Celsius P V-25 vegyestüzelésű látvány kazán. P V-25 névleges teljesítmény: 24 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Üvegajtóval szerelt (kandalló hatás). Kellemes krémszínű festett burkolat. Celsius kazánok.
Viadrus U-22 Basic 4 vegyestüzelésű kazán - Öntvény kazán
Viadrus
Vegyestüzelésű kazán
23
Viadrus U 22 Basic 4 vegyestüzelésű öntvény kazán a U 22 kazán alap verziója. Tagok száma: 4. A kazán nagyméretű ajtóval és tűztérrel rendelkezik, így (100 mm) átmérőjű fadarabok eltüzelésére is alkalmas. Viadrus vegyestüzelésű kazánok.
Concept Con 27 vegyestüzelésű kazán
Concept
Vegyestüzelésű kazán
27
167 640 Ft
(Nettó ár: 132 000 Ft)
Concept Con 27 vegyestüzelésű lemez kazán. Con 27 névleges teljesítmény: 27 kW. Nyitott fűtési rendszerhez csatlakoztatható kazán. Biztonsági szerelvények alkalmazásával zárt rendszerben is használható. Concept kazánok.
Concept Con 47 vegyestüzelésű kazán
Concept
Vegyestüzelésű kazán
47
200 660 Ft
(Nettó ár: 158 000 Ft)
Concept Con 47 vegyestüzelésű lemez kazán. Con 47 névleges teljesítmény: 47 kW. Nyitott fűtési rendszerhez csatlakoztatható kazán. Biztonsági szerelvények alkalmazásával zárt rendszerben is használható. Concept kazánok.
Hajdu HVK-20 vegyestüzelésű kazán
Hajdu
Vegyestüzelésű kazán
20
230 968 Ft helyett
219 420 Ft
(Nettó ár: 172 772 Ft)
Hajdu HVK-20 vegyestüzelésű kazán. A Hajdu HVK vegyestüzelésű kazánok felépítésüknek és kivitelüknek köszönhetően egyszerűen illeszthetőek be a fűtési rendszerbe. A HVK-20 vegyestüzelésű kazán beépített termikus hőcserélővel rendelkezik.
Celsius V-20 vegyestüzelésű kazán 19 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
19
Celsius V-20 vegyestüzelésű kazán. V-20 névleges teljesítmény: 19 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
Celsius CR-25 rönkégető kazán 25 kW.
Celsius
Fatüzelésű kazán
25
Celsius CR-25 rönkégető kazán. CR-25 névleges teljesítmény: 25 kW. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Tűztér: 5 mm lemezvastagságú hőálló acélból. Celsius kazánok.
Celsius P35 vegyestüzelésű kazán 35 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
35
Celsius P35 vegyestüzelésű kazán. Névleges teljesítmény: 35 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre köthető. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Tartozékok: hőmérő, töltő-leeresztő csap, tűzrács, rostélymozgató pálca, salak kaparó.
Beretta RBS 27 vegyestüzelésű öntvény kazán 5 tagos
Berella
Vegyestüzelésű kazán
27
212 090 Ft
(Nettó ár: 167 000 Ft)
Beretta RBS 27 vegyestüzelésű öntvény kazán 5 tagos névleges teljesítmény:27kW
Celsius CR-35 rönkégető kazán 35 kW.
Celsius
Fatüzelésű kazán
35
Celsius CR-35 rönkégető kazán. CR-35 névleges teljesítmény: 35 kW. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Tűztér: 5 mm lemezvastagságú hőálló acélból. Celsius kazánok.
Celsius P V-30 vegyestüzelésű kazán 27 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
27
Celsius P V-30 vegyestüzelésű kazán. P V-30 névleges teljesítmény: 27 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható.
SIME Solida 7 vegyestüzelésű öntvény kazán 34.9kW.  7tagos
Solida
Vegyestüzelésű kazán
34.9
304 800 Ft
(Nettó ár: 240 000 Ft)
SIME Solida 7 vegyestüzelésű kazán 7 tagos Teljesítmény: 34.9kW., szürke színű, huzatszabályzó. Solida kazánok.
Beretta RBS 33 vegyestüzelésű öntvény kazán 6 tagos
Berella
Vegyestüzelésű kazán
33
232 410 Ft
(Nettó ár: 183 000 Ft)
Beretta RBS 33 vegyestüzelésű öntvény kazán 6 tagos névleges teljesítmény:33kW
Beretta RBS 21 vegyestüzelésű öntvény kazán 4 tagos
Berella
Vegyestüzelésű kazán
21
191 770 Ft
(Nettó ár: 151 000 Ft)
Beretta RBS 21 vegyestüzelésű öntvény kazán 4 tagos névleges teljesítmény:21kW
SIME Solida 4 vegyestüzelésű öntvény kazán 20.9kW.  4tagos
Solida
Vegyestüzelésű kazán
20.9
220 980 Ft
(Nettó ár: 174 000 Ft)
SIME Solida 4 vegyestüzelésű kazán 4 tagos Teljesítmény: 20.9kW., szürke színű, huzatszabályzó. Solida kazánok.
Celsius P V-35 vegyestüzelésű kazán 32 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
32
Celsius P V-35 vegyestüzelésű kazán. Névleges teljesítmény: 32 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
Celsius V-120 vegyestüzelésű kazán 114 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
114
Celsius V-120 vegyestüzelésű kazán. Névleges teljesítmény: 114 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható.
Celsius V-50 vegyestüzelésű kazán 52 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
52
Celsius V-50 vegyestüzelésű kazán. V-50 névleges teljesítmény: 52 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.
Celsius P V-35 vegyestüzelésű kazán nagy ajtós 32 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
32
Celsius P V-35 vegyestüzelésű kazán.Névleges teljesítmény: 32 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható.
SIME Solida 3 vegyestüzelésű öntvény kazán 16.3kW.  3tagos
Solida
Vegyestüzelésű kazán
16.3
201 930 Ft
(Nettó ár: 159 000 Ft)
SIME Solida 3 vegyestüzelésű kazán 3 tagos Teljesítmény: 16,3kW., szürke színű, huzatszabályzó. Solida kazánok.
Celsius P V-40 vegyestüzelésű kazán nagy ajtós 37 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
37
Celsius P V-40 vegyestüzelésű kazán. Névleges teljesítmény: 37 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható.
Buderus Logano G 221-25 WT 25 kW vegyestüzelésű öntvény kazán
Buderus
Vegyestüzelésű kazán
25
Buderus Logano G 221-25 WT 25 kW vegyestüzelésű öntvény kazán, Hosszú élettartam, kedvező tüzeléstechnikai jellemzők, fa, szén, koksz tüzelésre is alkalmas. Buderus kazánok.
Beretta RBS 37 vegyestüzelésű öntvény kazán 7 tagos
Berella
Vegyestüzelésű kazán
37
273 050 Ft
(Nettó ár: 215 000 Ft)
Beretta RBS 37 vegyestüzelésű öntvény kazán 7 tagos névleges teljesítmény:37kW
Celsius V-90 vegyestüzelésű kazán 87 kW.
Celsius
Vegyestüzelésű kazán
87
Celsius V-90 vegyestüzelésű kazán. V-90 névleges teljesítmény: 87 kW. Zárt és nyitott fűtési rendszerre egyaránt köthető. Kezelése, üzemeltetése egyszerű és gazdaságos. Melegvíztárolóval, puffer tartállyal csatlakoztatható. Celsius kazánok.