Puffertartály


Puffertartály

Puffertartály
Fűtési rendszerekben puffertartály használata akkor célszerű, ha van egy, vagy több olyan hőforrásunk, amelyek energia leadását nem, vagy csak részben tudjuk szabályozni. Ekkor jó megoldás az, ha ezzel az energiával egy célszerűen választott szigetelt tartályban lévő vizet felmelegítünk és később, amikor az energiára szükségünk van, ebből a tartályból (a puffertartályból) jól szabályozott módon tudjuk felhasználni.


Puffertartály alkalmazása szilárdtüzelésű kazánnal


A puffertartály alkalmazása lényegesen magasabb komfort szintet eredményez. Elég naponta, vagy kétnaponta egyszer begyújtani a kazánt anélkül, hogy folyamatosan figyelnénk a működését. A rendszer – megfelelő szabályzás használatával – teljesen automatikussá tehető. Lehetővé válik alacsony hőmérsékletű rendszer (padlófűtés, falfűtés) üzemeltetése, akár időjárás követő üzemmódban.
A puffertartály alkalmazása nagyban meghosszabbítja a kazánok élettartamát.


Puffertartály méretezése


A puffertartály méretének a meghatározására számos lehetőség van, de a következő egyszerű, a gyakorlatban jól bevált szabállyal kiszámíthatjuk: a kazán minden 1kW teljesítményére számoljunk 50 l puffer térfogatot. Ez azt jelenti, hogy egy átlagosnak mondható 30 kW-os vegyestüzelésű kazán mellé egy 1500 l-es puffertartály telepítése ajánlott. Természetesen ez a számítás nem helyettesíti a precíz méretezést, amelyet érdemes elvégeztetni, ugyanis mind az alul-, mind a túlméretezés rendszerhibákhoz és nem megfelelő üzemhez vezethetnek.


Puffertartály - Akció - Eladó puffertároló, kombi puffer tartály ár garanciával.
Minőségi puffertartály hatalmas választékban.
Akciós árak, országos házhoz szállítás.


Kazán Kereső


Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /web/hajtas/kazankereso.hu/components/com_sef/cache/shCacheContent.php on line 7978