Ön itt jár: > Kezdőlap > Falfűtés falhűtés

Falfűtés falhűtés

Energiatakarékos fűtés megoldás, a falfűtés!


A falfűtés alkalmazásával az épület akár 10-15%-al kevesebb fűtési energiával is működtethető!
A falfűtés rendszer egyik előnye, hogy alacsony hőmérsékletű fűtővízzel üzemel, ezért kiválóan alkalmazható kondenzációs kazán, vagy alternatív energiával működő (geotermikus energia, szolár technika,) berendezés.
Ezek a berendezések annál jobb hatásfokkal működnek, minél alacsonyabb az előállított fűtővíz hőmérséklete.
A leggyakoribb fűtés megoldás a radiátoros fűtés, de egyre többen döntenek a fűtés korszerűsítés mellett, mint a falfűtés.
A falfűtés lényege, hogy a falfelületre, a vakolat alá kis átmérőjű műanyag csövet szerelnek, majd a csőben fűtésnél melegvizet, hűtésnél hidegvizet áramoltatnak. A melegvíztől átmelegszik, a hidegvíztől lehűl a falfelület, így vagy fűti, vagy hűti a helyiséget. Elsősorban a helyiség külső fő falainak belső felületére szerelik csővezetéket, de lehet a belső válaszfalakra is szerelni. A falfűtés nagy felületek melegít fel alacsony hőfokon, így a hatásfok, és a komfort érzet nő. Gondos tervezéssel és szakszerű kivitelezéssel, a falfűtés padlótemperálással kombinálva biztosítja a lehető legjobb hőérzetet.

A falfűtés önállóan is alkalmazható, de hidegpadlós helyiségekben rendszerint a padlófűtés kombinálása, egy kiegészítési lehetőség. Ez esetben padlótemperálásról beszélünk, mivel a megnövelt fűtőfelület minden esetben alacsonyabb fűtővíz illetve padlóhőmérsékletet eredményez. A falfűtés, padlófűtés, és a mennyezetfűtés kombinált alkalmazása tovább javítja a komfort érzetet. A gyermek és hálószobákban, ahol hosszabb időtartamú tartózkodás, pihenés, alvás van ott az élettani sajátosságok miatt nem ajánlott a padlófűtés, alkalmazása.
Cégünk a QUALITHERM® minőségi falfűtés- mennyezetfűtés rendszert kínálja.
A QUALITHERM® falfűtés, egy rendszerbe egyesítette a korszerű anyagokat, szerelvényeket, ezáltal alkalmazása szerelhetősége, gazdaságos és olcsó. A rendszer alkalmas könnyűszerkezetes épületek, tetőterek ferde tetősíkjának fűtésére is.

falfutes.jpgA falfűtés utólagos külső megrongálásának megelőzésére, célszerű helyiségenként 1 db fotó elkészítése. Ha előfordul, hogy szöggel, fúróval megsértik a csövet (pl. ha képet akarnak felfúrni a falra) az helyileg, egy kis toldó idommal javítható és a megbontott falfelület is gyorsan helyreállítható.
Egy tárgy felerősítése a falra, egyszerűen megoldható. A falban elhelyezkedő csöveket, utólag is pontosan meghatározhatjuk: a fűtés rendszert felfűtjük 25-30 percen keresztül 45-50 °C-ra majd egy infrahőmérővel megkeressük, hol helyezkednek el a csövek, így a fúrást a rendszer megsértése nélkül elvégezhetjük.
A modern gazdaságos fűtés rendszereknél kívánatos az a szemlélet, mely szerint a helyiség addig legyen fűtött, amíg abban tartózkodik valaki. A falfűtés rendszer kis hőkapacitásának köszönhetően a megfelel ennek a kívánalomnak is! A QUALITHERM®, falfűtés rendszer olyan szabályozó megoldást kínál, mely alkalmas az épületen belüli zónák egymástól független programozható működtetésére helyiségenkénti hűtő-fűtő termosztát alkalmazására.

A falfűtés falhűtés további előnyei:

Komfortos, energiatakarékos, esztétikus, mert a fűtés rendszer az épületen belül láthatatlan marad.
A falfűtés rendszer nyáron hűtésre is alkalmazható, ugyanazokkal az előnyökkel, mint a fűtés területén.
 

Ha kérdése van írjon nekünk, szívesen válaszolunk: info@kazankereso.hu